• 1404/02/16 - 16:50
  • - تعداد بازدید: 1377
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

ارزش صادرات محصولات گلخانه ای استان آذربایجان شرقی به 100 میلیون دلار رسید

رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی از رشد چشمگیر سطح گلخانه‌های استان و حرکت به سوی بهره‌وری در شرایط کم‌آبی خبر داد.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی وزارت جهاد کشاورزی به نقل از روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی، شهرام شفیعی در گفتگو با خبرنگاران با اشاره به اهمیت کشت‌های گلخانه‌ای در مقابله با بحران کم‌آبی اظهار کرد: در حال حاضر حدود ۳۷۰ هکتار گلخانه در سطح استان در حال بهره‌برداری است که محصولات متنوعی چون سبزی و صیفی‌جات مانند گوجه‌فرنگی، خیار و فلفل دلمه‌ای، گیاهان زینتی شاخه‌بریده و گلدانی و نیز میوه‌های گرمسیری مانند موز، بلوبری، دراگون‌فروت و پشن‌فروت را شامل می‌شود.

 

وی افزود: هم‌اکنون حدود۴۰۰ هکتار گلخانه نیز در حال اجراست که ۳۰۰ هکتار آن به‌صورت مگاپروژه و با فناوریهای های‌تک احداث می‌شود. با توجه به قرارگیری بیشتر مناطق استان در حوضه دریاچه ارومیه و وجود محدودیت‌های جدی در منابع آبی، استفاده از محیط‌های کنترل‌شده اولویت اصلی ماست.

 

رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی با بیان اینکه طی ده سال گذشته حمایت از سرمایه‌گذاران بخش خصوصی در اولویت قرار گرفته، گفت: دستاوردهای قابل توجهی در توسعه گلخانه‌ها داشته‌ایم؛ از جمله کسب رتبه‌های اول تا سوم کشوری در جذب تسهیلات و توسعه سطح گلخانه‌ها ، همچنین میانگین تکنولوژی گلخانه‌های استان نسبت به میانگین کشور بالاتر بوده و میانگین مساحت گلخانه‌ها به ازای هر بهره‌بردار نیز بیش از ۰.۵ هکتار است.

 

شفیعی بیان کرد: میزان تولید سالانه محصولات گلخانه‌ای استان حدود ۱۰۰ هزار تن است که از این میزان، بین ۲۵ تا ۳۰ هزار تن به ارزش تقریبی ۱۰۰ میلیون دلار صادر می‌شود. مقصد اصلی این صادرات کشورهایی چون روسیه، کشورهای عربی و حوزه خلیج فارس هستند.

 

مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان نیز با اشاره به نقش کلیدی بهره‌وری آب در کشاورزی گلخانه‌ای گفت: مصرف آب به ازای هر کیلوگرم محصول در فضای باز حدود ۳۵۰ تا ۴۰۰ لیتر است، در حالی که در گلخانه‌های معمولی، مدرن و متوسط ‌مدرن این عدد به ۹۰ تا ۳۵ لیتر کاهش می‌یابد. البته در مقابل، مصرف انرژی افزایش می‌یابد.

 

مسعود جعفرنژاد از فعالیت‌های نوین شرکت‌های دانش‌بنیان در استان نیز خبر داد و افزود: یک شرکت دانش‌بنیان با همکاری جوانان تحصیل‌کرده رشته‌های فنی و کشاورزی، روش نوین (Nutrient Film Technique) NFT را برای کشت سبزیجاتی نظیر کاهوی فرانسوی، ریحان ایتالیایی، سورل روکوال، میکروگرین، بیبی‌اسفناج، سوئیس‌چارد، کوماتسونا و ارقام مختلف کاهو آغاز کرده است.

 

وی تاکید کرد: عملکرد این سیستم حدود ۳۰۰۰ تن در هر هکتار است و مصرف انرژی آن تا ۸۰ درصد نسبت به گلخانه‌های مدرن کاهش یافته است. همچنین مصرف آب در این روش به ازای هر کیلوگرم محصول به حدود ۲ لیتر می‌رسد و به دلیل کنترل دقیق سیستم، مصرف سموم تقریباً به صفر می‌رسد و تولید محصولات در این سیستم بدون باقی‌مانده نیترات و با کیفیت کاملاً سالم انجام می‌شود.

 

مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان افزود: سازمان جهاد کشاورزی برای حمایت از این شرکت‌ها، در زمینه‌هایی مانند واگذاری زمین و اعطای تسهیلات اقداماتی انجام داده است. البته چالش‌هایی مانند تنوع پایین محصولات در این روش وجود دارد که تحقیقات برای ورود ارقامی مانند گوجه‌فرنگی و توت‌فرنگی در حال انجام است.

 

 

 

 

 

  • گروه خبری : استان آذربایجان شرقی,منتخب استانها
  • کد خبر : 197132
کلمات کلیدی
روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی   استان آذربایجان شرقی
خبرنگار

روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی استان آذربایجان شرقی